Townsville, Mission Beach, Undara en Atherton

18 november 2008 - Port Douglas, Australië

Hallo allemaal,

De afgelopen dagen hebben we veel gereisd en in de afgelegen oorden was geen gsm bereik, laat staan internet. We zijn vanaf ons eiland naar Townsville gereden, een kustplaats waar weinig te beleven viel. Na de vele uren rijden zijn we direct het zwembad ingedoken en hebben we de rest van de avond gerust.

De volgende dag weer een lange tocht, nu naar Mission Beach. Een stad voortgekomen uit een oude Missie post. We dachten hier een gezellige stad aan te treffen waar we lekker naar de boulevard konden. Helaas is na de 100 jaar Mission Beach eigenlijk nog steeds de oude missie post.... Er is dus niets te beleven. Nog voordat we bij de boulevard waren, waren we het dorp alweer voorbij. Dus maar terug naar ons hotel (perfect trouwens, zie foto) waar we heerlijk hebben gezwommen en geluierd.

Na een goede nachtrust stond een mooie trip op het programma. Onze volgende bestemming: Undara Vulcano Parc.

Onderweg zijn we bij diverse watervallen gestopt (zie foto van Millaa Millaa) alvorens het landschap steeds ruiger en droger werd. De wegen werden deels of geheel gravel en voor het eerst hebben we Road Trains gezien. HEEL INDRUKWEKKEND.
Road Trains zijn in dit gedeelte 60 meter lang en verplaatsen zich met 100 - 110 km/uur. Ze kunnen moeilijk uitwijken dus dat moet al het overige verkeer maar doen. Maar als er een in het midden van de weg op je afkomt, ga je dus echt wel aan de kant het gravel in! (zie foto)

Undara ligt midden in de Queensland outback en is ontstaan door een gigantische vulkaan uitbarsting, waarbij 20 miljoen kubieke meter lava is vrijgekomen uit vele vulkanen. (zie foto's) Nu nog steeds zijn de lavatunnels te zien en te betreden. De omgeving is tropische savanne, welke alleen rond de evenaar te vinden is (zie foto). Het land is dor en droog doordat al het water direct door de onderliggende basalt lagen weg zakt. De temperatuur: > 40 gr.
En veel insecten... (zie foto), maar gelukkig ook veel kangaroo's. Waar Armin er 's avonds van heeft gegeten, erg lekker!
Ons verblijf: een oude treinwagon (uit 1860). De avondwandeling ging niet door ivm grote bosbranden direct achter ons verblijf. gelukkig hebben de rangers het vuur een andere kant op weten te sturen.
's Ochtends een echt bush ontbijt, broodroosteren in een vuur en koffie uit een ketel in hetzelfde vuur met op de achtergrond een groep van 10 kangaroo's. This is life!

Na het bezoek aan de lava tubes moesten we verder naar Atherton. Een plaats weer terug richting de kust. Het meeste van de weg was gewoon dezelfde terug rijden als heen, er zijn hier namelijk niet zo veel wegen...
Onderweg gestopt bij een oude vulkaan krater, waar zich nu een natuurlijk (groen) meer in heeft gevormd. De wanden boven het meer zijn loodrecht en 60 meter hoog, het meer is slechts gedeeltelijk onderzocht en men is gestopt/moest stoppen op een diepte van 78 meter onder water.Daar heeft men wel vastgesteld dat de krater zich daar verder verbreed. Waarheen is dus nog steeds onbekend. Voor het eerst deze reis hebben we Elise echt van de randen/hekken weggehouden en vastgehouden. Hier niet spelen, zelfs niet met Ieoor!

Morgen vertrekken we naar onze een na laatste bestemming Port Douglas waar we 4 nachten zullen verblijven. Als het meezit gaan we in dat gebied wilde krokodillen zien!

Tot snel,
Armin, Angelique en Elise.

1. Arno Sonja en Ellis:
    19 november 2008
    Ha,
    Wat is het er toch mooi.
    Geniet nog even en pas op voor de wilde krokodillen.
    Dikke kus van ons.
    (We zijn al aan het aftellen tot jullie weer terug zijn).
  2. Marjet:
    19 november 2008
    Hallo lieverds,hemel wat een indrukken en belevenissen!
    Weer mooie foto's ,op naar de krokoos.Tasje? Geintje!!
    We zien alles weer tegemoet.
    Liefs en dikke kussen voor jullie 3

Pap en Mam